Ventetid: 28.04.2007

 
Dagens etappe er en transportetappe. Vi har faktisk ingenting å gjøre, annet enn å følge med bølgene, og tilpasse våre balansenerver atter en dag med sjøgang. Været er mye bedre, men appetitten er borte og det føles tryggest å ligge flat på rygg med øynene lukket.

Det er mye ventetid på disse toktene, og mange forsinkelser. Også er det mange endringer som gjøres underveis, utstyr som ikke er enkel å håndtere og været som ikke vil være medgjørlig. Vi skulle starte fra Tromsø torsdag 26. april, men startet ikke før i tretiden på fredagsmorgen. Jeg håper bare at vi ikke er veldig forsinket i land. Jeg vil så gjerne være i Longyearbyen nå.

image23

Det råder en ekstrem nøyaktighet ombord et forskningsfartøy. Forskere og mannskap går i sekstimers skift, hvor de jobber i seks timer for så å sove i seks timer også er det seks timer på igjen. Rytmen kan være vanskelig å venne seg til. Maten serveres på angitte tidspunkt, og da har hvert skift et begrenset tidsperiode de kan spise på.

Nøyaktigheten er praktisk: et eksempel er koppene. Alle får sin egen kopp som de må henge opp på en anvist plass hvis de vil ha den vasket. Det er en uting å strø om seg med kopper, slik som det er en uting å gå med utesko på teppebelagte overflater. Og ja: man blir irettesatt på en veldig hyggelig måte hvis man ikke følger reglene ombord.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5432789