Svalbard: 01.05.2007For et syn. Det er utrolig vakkert ute, himmelen er skyfri og havet er blått. Nå skal jeg endelig få tatt noen bilder av noe som ikke er grått hav og havhester. Det er stille i sundet, man er skjermet mot storhavet så båten beveger seg ikke så mye lengre.

Vi har hatt en spennende tur. For forskere har den unektelig vært en fruktbar reise, og både de, lærerne som er med og mannskapet som styrer skuta har hatt mye å gjøre. Jeg har dessverre vært mer indisponert enn ved bevissthet på deler av turen, men har likevel satt pris på denne sjeldne opplevelsen.

I mine korte øyeblikk av klarhet har jeg hatt mange interessante og lærerike samtaler om alt fra havsedimenter til Bourbon Dolphin-forliset.

Nå skal jeg ut og ta mange bilder av fjell, isbreer og forhåpentligvis noen arktiske dyr. Etter det skal vi anløpe Lonyearbyen og jeg skal ta meg et laaaaangt bad. Håper det er badekar på hotellet.

image18

Hvalrossen viste seg på turen inn i Isfjorden. Han har vært i kamp, og isflaket er fullt av blodflekker. Likevel bryr han seg ikke om båten, og ser likegyldig opp på oss. Hvalross er visstnok det eneste dyret som ikke er redd for isbjørn. Nå man ser på hans tenner forstår man hvorfor.

image19

Det er ikke bare under havets overflate at de interessante geologiske fenomenene befinner seg. Svalbard er en øygruppe som består av mange typer spektakulære klippeformasjoner som er geologiske fenomener i seg selv.

image21

Longyearbyen på sitt beste. Solskinn, lett bris og rent sne.

Kommentarer:
Postet av: søs snær!

HVALROSS!!!!! hahahaha GUUUUD så arti den så ut! Æ flire mæ seriøst forderva!! hohoho

Ser ut som at du har hatt en kjempe tur.. pluss-minus all spyinga off course:D heheh

07.05.2007 @ 15:29

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5432818