Klar for feltarbeid i RusslandSciencePub har avsluttet sitt første maringeologiske tokt til Svalbard. Nå drar vi til Russland! De siste forberedelsene pågår nå. På bildet under ser dere prosjektleder Eiliv Larsen ved Norges geologiske undersøkelse (NGU), sammen med geologene Astrid Lyså (t.h.) og Maria Jensen.

image25

Forskerne fra NGU reiser til Arkhangelsk- og Komiregionen i Nordvest-Russland for å granske elve- og kystskjæringer fra tidligere bredemte innsjøer, isbreer og isfrie perioder. I tillegg til de tre nevnte kommer geologen Achim Beylich fra NGU til området om et par uker. Også to russiske og en tysk forsker skal delta på feltarbeidet. 

Det er mye som skal klaffe; logistikken med fly, tog og bil, feltplanen med hvem som skal gjøre hva, hvor og når, alt det praktiske med billetter, pass, visum, vaksinasjoner og penger - og ikke minst: Utstyrslisten.

På denne listen finner vi alt fra søppelsekker og GPS, via spade og sovepose, til morenekniv og satellittelefon. Og så det obligatoriske; et brifingjern. Dette er angivelig et lite fingerbøll man fyller med noe godt under brifing i feltleiren på kveldene. Vi får se.

Vi er snart klar for første etappe: Flyet til St. Petersburg går fredag formiddag. Nå venter vi bare på visum og at passene våre blir returnert. Alt kommer forhåpentlig fra Pasvikturist AS i Kirkenes i løpet av uka...

Vi snakkes!
Gudmund Løvø
SciencePub/NGU

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5444760