Vaksinert mot russisk skogflåttNå kan den russiske skogflåtten bare komme! Jeg er vaksinert mot flåttbåren encefalitt og føler meg uovervinnelig. To doser a 0,5 ml med TicoVac TBE hos Reisevaksiner Trondheim AS gjorde susen.

image27

Men ikke nok med det; mitt internasjonale vaksinasjonskort fra WHO ser også ut til å ha fått sitt: Det svulmer av skumle tall og bokstaver, og kan ved første øyekast se ut som det har vært på en lang og halsbrekkende ferd blant snirklende skriftslanger og livsfarlige stempellokomotiv.

Det eneste jeg vet, er at alt dette de siste årene er injisert inn i min venstre overarm, og at det i noen tilfeller med vitende og vilje også er inntatt oralt.

Ved hjelp av latinske oppslagsverk, kan vi her se at det er nedtegnet vaksinasjoner mot både difteri (en akutt og svært alvorlig luftveisinfeksjon), stivkrampe, tyfus (alvorlig tarminfeksjon), polio (en virussykdom som kan gi lammelser), meningitt (hjernehinnebetennelse), hepatitt A/B (leverbetennelse) og mot kolera (diarésykdom).

Og mot flåttbåren encefalitt, altså - dette aldeles udelikate viruset som lever i smågnagere og fugler, og som kan overføres til mennesket ved bitt av nettopp den russiske skogflåtten.

Fredag reiser vi!

Beste hilsen
Gudmund Løvø
SciencePub/NGU

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5445582