Pakket, klappet og klartÅ pakke klær for en felttur i telt til Komi-republikken i nordvest-Russland i mai-juni, er som å flytte. Du må ta med deg alt. Og alle som har gjort det - flyttet altså - vet at når klesskapet er tomt, er bagen blitt svinaktig tung...

image29
Det hjelper ikke nevneverdig å sjekke værmeldingen i de russiske byene Kotlas og Syktyvkar heller - det er omtrent som å forutsi været neste dag her i Trøndelag, altså tilnærmet umulig. Syktyvkar (bildet viser Sysola-elva litt øst for byen) kan nå skilte med temperaturer fra seks til 25 grader de neste ti dagene, og på himmelen loves det alt fra mye regn til mye sol, og med vind av forskjellig retning og styrke...

image30
Forskerne våre har nå pakket ned alt feltutstyret i en anseelig mengde blanke kasser og esker, alle sirlig merket med boksnummer og hva de inneholder. (På bildet over tar riktignok Eiliv og Astrid seg en pust i pakken, men den er kort!)

Nå gjenstår det bare å sørge for at en trøndersk maxitaxi, Norwegian og den russiske statsjernbanen gradvis greier å buksere alt fra Østmarkneset på Lade i Trondheim til - i første omgang - byen Kotlas i Arkhangelsk-regionen.

Så får vi reise videre derfra...
  
Nå har vi i alle fall fått passene våre tilbake, med behørig innlimte visum til Russland. De kom som avtalt i postoppkrav torsdag morgen, et døgn før avreisen. Akkurat som ventet. 

Følg med oss videre!

Gudmund Løvø
SciencePub/NGU

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5447047