Byfest i St. PetersburgBybursdag i St. Petersburg! 304 år etter at Peter den store startet på sin store drøm, feires dagen med en fargerik, og flere kilometer lang og skrålende karnevalsparade langs den brede hovedgaten Nevsky prospect.

image31 

I små og store tablåer markeres byens dramatiske historie og rike kultur- og arbeidsliv. Etterpå er den fire kilometer lange avenyen stengt for biler, kafeene fylles opp og glade mennesker strømmer ut i Nevsky, mens de danser og drikker til drønnende rockemusikk.

image32

All bagasje kom også fram til St. Petersburg, uten problemer eller forsinkelser av noe slag. Som dere ser er det et fornøyd team med NGUere som samler sammen boksene og bagene på Pulkovo lufthavn. I morgen skal alt feltutstyret lastes om bord på toget til Kotlas, så starter en 24 timer lang togreise mot nordøst, før nye transportmidler vil ta oss ytterligere østover.

image33 

Kontakten er allerede opprettet med professor Dimitry Subetto ved Hertzen-universitetet, som dere ser snakker med våre geologer Astrid Lyså og Maria Jensen på trappen til hotell Azimut her i St. Petersburg. Hans kollega Denis Kuznetsov og student Alexander Smirnov skal bli med oss videre på ferden. Det samme skal geologistudent Udu Müller fra Leipzig.

image34

Også her i byen er metrosystemet effektiv og raskt. Mange av stasjonene er også svært vakre. I tillegg er det en opplevelse bare å ta de bratte og opp til flere hundre meter lange rulletrappene opp og ned fra undergrunnen. Mange arkitektsstudenter må ha valfartet hit.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5449166