Styrer feltarbeidet fra skolenFeltarbeiderne har installert seg i og ved den lokale skolen i Ust Nem. Herfra styres arbeidet i skjæringene langs den mektige elva Vychegda øst i Komi-republikken.  I klasserommet til 7A er det laget kontorplasser, i friområdene utenfor har vi slått opp telt. På bildet er det Maria Jensen som fester de siste teltpluggene.

image40 

Skolens rektor Margarita Hayredinova var svært så velvillig da vi dukket opp på ettermiddagen. Tre av de ni som nå reiser sammen, var på besøk her også i fjor. Det gjorde det ikke akkurat vanskeligere å få innpass...

Bildet under viser våre geologer sitte som tente lys mens de venter på at rektor skal signere leiekontrakten.

image41 

Forskerne, som har sittet inne hele vinteren, er som våryre kalver når de nå endelig er i gang med feltarbeidet. Eiliv Larsen har lenge gledet seg til "å flytte inn i en aluminiumskasse", som han uttrykket det. Han fikk et helt spesielt uttrykk i ansiktet da han tok fram morenekniven, sedimentskrapen og murerskjene den første dagen.

image42 

På bildet over ser dere Natasha Ivanova, Denis Kuznetsov og Alexander Smirnov lager mat. Natasha er en av de lokale sjåførene, Alexander er feltassistent, mens Denis er geolog fra St. Petersburg. 

Reportasjer om arbeidet i Russland kommer på våre SciencePub-sider etter hvert. I mellomtiden kan dere følge forskerne gjennom små glimt her på bloggen.  

Beste hilsen
Gudmund Løvø
SciencePub/NGU

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5457229