Kalde netter og lange dager

 

Det er blitt så kaldt at det snør i Komi-republikken nord i Russland i disse junidagene. Da jeg våknet i soveposen min klokken sju i dag, var duskregnet fra kvelden før frosset til is på utsiden av teltduken, mens snøfnugg fylte den disige morgenluften. 

Etter frokost på skolen i Ust Nem kl. 7.30 kjører vi ut til de geologiske lokalitetene langs den brede Vychegda-elva. Her arbeider vi fram til nærmere kl. 13.00. Da tenner vi bål, koker kaffe og spiser medbrakt lunsj. Bildet viser sjåføren Evgeniy sammen med Maria og Astrid ved elva i utkanten av landsbyen Oz'jak.

image43 

Vel tilbake på skolen i seks-sju-tida om kvelden har feltassistenten tilberedt middag. Salater, supper, pasta og pølser har stått på menyen så langt. Det er rikelig med rimelige og meget gode grønnsaker her.

 image44

Bildet over viser oss alle sammen ved matbordet en iskald kveld i juni. Her er fra venstre geolog Denis Kuznetsov fra St. Petersburg, student Udo Müller fra Leipzig, stolen hvor jeg selv satt før jeg tok bildet, Astrid, Eiliv og Maria fra NGU, sjåførene Evgeniy Vyotkin og Natasha Ivanova, samt feltassistent og tannlege Alexander Smirnov. 

Alexander (25) arbeider til daglig som tannlege i kommunehelsetjenesten i St. Petersburg. I år bruker han ferien sin på å tjene noen ekstra rubler som feltsassistent i nordlige Russland. Han elsker søtsaker og har en merkelig musikksmak som omfatter heavy metal, 80-tallsdisco og tung gitarrock fra 1970-årene...

Følg med oss videre!

Beste hilsen
Gudmund Løvø
SciencePub/NGU
  

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5457236