En kontrastfylt dag

Av Maria Jensen, Astrid Lyså og Eiliv Larsen

image55

Andre dag i Smotrakovka og Shenkursk ble svært annerledes enn den første. Vi våknet opp om morgenen til lyn og torden akkompagnert av regn og kraftig vind.  

Ikke akkurat drømmeforhold for å skrive, ta prøver og bilder i en skjæring med sand og leire. Hadde det ikke vært for at vi dagen før hadde etterlatt noe utstyr ute, ville vi nok tenkt oss om både en og to ganger før vi dro ut. 

image62

Opplevelsen ble akkurat så våt, kald og skitten som forventet. Vi ble våte til skinnet, skrivepapir gikk i oppløsning og tusjen ville ikke skrive på gjennomvåte prøverør. På tross av dette fikk vi samlet noe data som er verdt å ta videre, men det vi brukte en hel dag på, kunne vært gjort atskillig hurtigere og bedre i godt vær. 

image60

Tilbaketuren ble også noe for seg. Åpen båt oppstrøms i torden og regn er ikke akkurat hva en ønsker seg. Da vi endelig nådde stedet hvor firehjulstrekkeren sto, var alt av skogsveier i full oppløsning, og det ble en stri tørn å få bil og båt ut.  Flere ganger måtte båten hektes av fra bilen, som først måtte skyves ut, før båten kunne trekkes etter.

Som dagen før begynte det å bli sent. Vi bestemte oss for å dra til restauranten hvor vi spiste dagen før, selv om vi tvilte på de kunne servere noe fordi strømmen hadde gått i uværet. 

Utenfor restauranten ventet en overraskelse; Jenter ikledd fantastisk flotte ballkjoler og gutter i dress møtte oss, og det ble snart klart at dette var avslutningsfest med foreldre og lærere etter 9. klasse. Hele restauranten var leid bort til dette formålet, og vi regnet med å vende tilbake til der vi bodde for å få i oss noe mat.  

image61

Men nei, ennå en gang viste den russiske gjestfriheten seg fra den aller beste side! Vi ble invitert inn som gjester på festen - det var nesten litt pinlig, skitne som vi var. Personalet på restauranten serverte oss en serie gode forretter i mangel av kokemuligheter, og til slutt tryllet de fram en kyllingrett som tydeligvis hadde blitt laget på vedkomfyr! 

Alt dette foregikk til et fantastisk fint program med sang og leker av avgangselever, foreldre og lærere.

Selv bidro vi med en takketale hvor vi forklarte hvor takknemlige og privilegerte vi var som fikk være med på dette. Den ble umiddelbart besvart med en sang til oss.  

Festen varte til over midnatt, og like før vi skulle til å gå hjem, kom borgermesteren for å hilse på oss. Han understreket at de syntes det var flott at vi var der, og lovet oss all mulig hjelp om vi kom tilbake - og det gjør vi! 

Hilsen fra
SciencePub i Russland

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5466723