Noen kommer og noen går

Av Maria Jensen, Astrid Lyså og Eiliv Larsen

image55

Vi har kommet til Arkhangelsk, hvor vi skifter mannskap og fokus. Achim Beylich er kommet hit fra Trondheim for å delta i siste del av ekspedisjonen, og Astrid Lyså reiser hjem.

Vi har cirka ti dager i området nær Arkhangelsk, hvor vi skal jobbe langs den nordlige del av elva Dvina, men først har vi en dag i Arkhangelsk for å reorganisere ekspedisjonen.  

image63

Arkhangelsk by er hovedstaden i Arkhangelsk fylke som er på størrelse med Frankrike. Byen har vært utgangspunkt for våre ekspedisjoner i Russland i mer enn 10 år.

Etter tre uker på farten med lange dager i felt, er det mye som må gjøres når vi kommer til sivilisasjonen. Telt, soveposer og skitne feltklær mе tørkes, batterier til kameraer og pc-er lades og vi må finne nye overnattingsplasser og forberede oss faglig på neste etappe.

Vi har ikke vært lenge på hotellrommene før våre rød-gule telt flagrer fra flere balkonger langs Dvina-elvas strandpromenade og håndkleholderen på badet er bristeferdig av nyvaskede klær og våte feltjakker som lukter bål.   

Vi må også omstille oss på at noen kommer og noen går. I flere uker har vi reist sammen, bodd sammen og jobbet sammen som en slags familie og det kjennes tomt når noen drar hjem.

Samtidig kommer nye folk til og vi må legge planer og utvikle nye ideer sammen. Vi skal se på hvordan havnivåendringer har påvirket Dvina elva gjennom de siste 100.000 år. Vi skal jobbe på to plasser sør for Arkhangelsk, hvor vi vet det finnes spennende avsetninger, og vi skal lete etter flere lokaliteter lengre oppstrøms. Vi skal også se på landskapet rundt Dvina og undersøke hvilken betydning det har for avsetninger i elva. 

Hilsen fra
SciencePub i Russland

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5468067