Elver og landsbyer er livsnerven


Av Maria Jensen, Astrid Lyså og Eiliv Larsen

image55

I de delene av Russland hvor vi arbeider er elver og landsbyer sentrale livsnerver i samfunns- og næringsliv. Bobrovo er en slik landsby ved Dvinas høyre bredd ikke langt fra Arkhangelsk by, hvor vi skal arbeide i noen dager i elveskjæringene rett ved bebyggelsen.

Det betyr både at vi får et innblikk i hvordan innbyggerne lever ved og av elva, mens de spør og får svar om hva vi kan finne i deres bakhager.

image64

Hagene har gjerne prioritet på poteter og grønnsaker, men her som hjemme, vil gjerne folk pynte omkring dørene, og hva er vel vakrere enn nesten sorte tulipaner?

image65 
Når en ser de typiske russiske landsbyhusene, izbaene, som er svært like over hele kontinentet, kan en forledes til å tro at tiden har stått stille i lang tid.

image66 

Dette er langt fra tilfelle selv om få hus har innlagt vann, og kommende års vinterforsyning av ved er enorm sett med våre øyne.

image67 
Etter første dag ved Bobrovo, reiste Astrid tilbake til Trondheim. Eiliv har ennå noen dager igjen i skjæringen ved denne og andre landsbyer før kursen settes hjemover.

Deretter tar Maria over som ekspedisjonsleder og skal styre de dansk ? tysk ? norsk og russiske troppene videre gjennom siste del av feltarbeidet.

Hilsen fra
SciencePub i Russland

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5469893