Live fra Longyearbyen

Av Erik Fosheim Brandsborg og Kristiane Bræck LarsenEndelig er vi på plass på Svalbard etter en lang sommers uutholdelig venting. Som mediestudenter fra Høgskolen i Oslo skal vi bidra til å formidle hvor viktig og ikke minst spennende arbeidet til våre turkompanjonger er.

Dette forskningstoktet, som først og fremst skal foregå rundt Kongsfjorden, blir ledet av geologiprofessor Jon Landvik fra UMB. Med er også Helena Alexanderson og Heidi Ryen, som skal lede hvert sitt feltparti. Som assistenter har de Mikael Lindquist og Gustaf Peterson. En veldig hyggelig og kompetent gjeng!

Flytur over Svalbard

Vi ankom i går per fly fra Oslo via Tromsø. Været var upåklagelig!

På flyplassen

Det var en trøtt gjeng som slepte seg ut i den friske lufta på flyplassen...

Planleggingsmøte

... men det ble likevel satt i verk hektisk møtevirksomhet kort tid etter ankomst. Våre to dager i Longyearbyen måtte jo planlegges, og hva av utstyr og proviant som skal være med til Kongsfjorden måtte avklares. Det kan nemlig ikke tas med mer enn 20 kg per person på småflyet til Ny-Ålesund. Mer tåler rett og slett ikke flyet.

Enkelte av deltakerne kjente imidlertid sulten gnage....

Middag på Huset

... og heldigvis var spasérturen kort til Huset, den lokale gourmetrestauranten. Kokt laks sto på dagens meny, og påfyll var gratis. Det visste flere av oss å utnytte, spesielt med tanke på posemattilværelsen som venter om et par dager.

Rein i Longyearbyen

Det lokale dyrelivet ble også beskuet, før det nesten løp fotografen i senk...

I morgen går altså turen til Ny-Ålesund og Kongsfjorden, hvor teltliv og enkle kår venter. Men straks vi er tilbake i sivilisasjonen (antakelig fredag 27.7) kommer det oppdateringer på hva vi har opplevd. Vi (og forhåpentligvis dere) venter i spenning!

Midnattssolhilsen fra Kristiane og Erik

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5483932