Ut i det ukjente

Av Erik Fosheim Brandsborg og Kristiane Bræck LarsenUtpå ettermiddagen på torsdag (19/7) var tiden kommet til å forlate siste rest av sivilisasjon. Planen var å ta båt over fjorden til Kongsfjordhallet, hvor vi skulle gå i land og slå leir ved stranda.

 

Vannet er ikke det varmeste rundt Svalbard, og derfor kreves det at man bruker overlevelsesdrakter når man sitter i små båter. Om disse draktene får en til å ligne mest på en seigmann eller en teletubbie skal være usagt...

 

Jon Laban

 

Turen måtte gjøres i to omganger for å få med alt. Hver vei tok ca 20 minutter. Det begynte å regne mens andre båt var på vei over, og det fortsatte å dryppe fra oven mens leiren ble satt opp.

 

Heidi losser fra båten

   Det var en sliten, sulten og litt smågretten gjeng som endelig kunne sette seg i baseteltet og få servert Real Turmat utpå kveldinga. Da var det gått bortimot 8 timer siden lunsj. Etter den særdeles velfortjente middagen sprang jammen sola fram, og tilværelsen var ikke så verst likevel..

Leiren vår

Snubletråd med bluss måtte settes opp rundt leiren for forhåpentligvis å skremme bort nysgjerrige isbjørner, og i det minste vekke oss hvis faren var ute. (Det gikk en håndfull snublebluss i løpet av den første uka, men det var heldigvis bare distré leirbeboere som gikk i fella..)

Oppsetting av snublebluss
 

Fredagen (20/7) ble brukt til en lengre vandring langs sjøsiden på Kongsfjordhallet for å avgjøre hvor det var best å begynne datainnsamlingen. Terrenget i området er relativt ulendt, med 30 meter bratte jordskråninger ned mot stranda, kun avløst av dype elvedaler.


Jon og Heidi
 

Ikke visste vi at geologer er i slekt med fjellgeiter, men våre turvenner spratt bortover i de løse grusskåningene så steinene skvatt unna. Brattheten i det følgende bildet er kanskje en smule overdrevet, men det illustrerer godt vår opplevelse av situasjonen...

 

Geologer eller fjellgeiter?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5490478