The Rolling Stones

Av Erik Fosheim Brandsborg og Kristiane Bræck LarsenLørdag (21/7) til onsdag (25/7) ble brukt til diverse aktiviteter:

Svært mye graving (hvor selv vi mediestudenter etterhvert ble ganske så ivrige... Dette plutselige og voldsomme engasjementet for geologenes forunderlige verden har vi døpt Svalbard-syndromet, en avlegger av det mer kjente Stockholm-syndromet).

Graving

Forsiktig pirking med hakker og innsamling av prøver fra det geologene mente var en hittil uoppdaget istid i området. Lokaliteten har nemlig blitt utforsket tidligere av andre geologer, men kanskje turvennene våre har oppdaget noe som tidligere er blitt oversett? Følg med, følg med! Heidi med hakke, Helena med skjell.

Heidi med hakka     Helena med skjell

Noen velfortjente pust i bakken. I følge Jon var dette en egenutviklet metode for å sjekke kvaliteten på underlaget, og dermed avgjøre om det var fra et marint eller glasialt (istids) miljø. Hmm....

Pust i bakken

Filming og dokumentering.

Filming

Generell gaulende galskap (etter litt for intens steintitting).

Erik på

Real Turmat.

Real turmat

Ludo, yatzy og kortspill med høyt engasjement fra enkelte deltakere (i dette tilfellet Mikael).

Mikael spiller Ludo

Vakre naturbeskuelser.

blomster, fjord og fjell

Bading for de som ikke lot seg skremme av de mange isflakene som fløt rundt. Dette gjaldt stort sett Gustav.

Gustav the Viking

Og geologisk gravhumor.

Jon sine hansker

Alt i alt det man kaller en innholdsrik, spennende og morsom tur! For oss to er det hjem til Oslo for å gå gjennom bilder (som antakelig kom opp i et firesifret antall), redigere film, skrive og planlegge Forskningsdagene.

De andre er fortsatt oppe i det kalde nord. Heidi og Gustav får med seg georadar (maskin som sender radiobølger ned i bakken og gir et bilde av hva underlaget består av) og skal surre rundt med den til slutten av august. Helena og Mikael har beveget seg til Site 15 på sørsiden av Brøggerhalvøya, hvor de (så vidt vi vet) skal oppholde seg i 4 uker. Jon drar litt fram og tilbake, han er det ikke så lett å ha oversikt på...

Tusen takk til Jon (Landvik), Gudmund (Løvø) og alle andre som sørget for at vi fikk lov til å være med. Dette ga mersmak! Over og ut!

Hilsen Kristiane og Erik


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5490485