Kalde dager på Svalbard

Maria JensenSå er vi i gang igjen. Denne gang på Svalbard. Maria fra NGU og SciencePub har fått følge av Lena Håkansson fra Universitetet i Lund, Rebecca Rixon, som begynner mastergradsstudier på Bristol University senere i høst, og Anne Hormes fra UNIS.  

I ti dager skal vi jobbe med glasiasjonshistorien på Svalbard på en av de mest kjente lokaliteter for kvartærgeologi her oppe, Kapp Ekholm i Billefjorden.

image145

Mange geologer har vært her før oss, men de er ikke enige om hvordan lagrekken skal forstås.

I ti dager skal vi se om kan legge ennå noen puslebiter til historien fra Kapp Ekholm. Vi skal spesielt jobbe med avsetninger fra tre, eller er det kanskje bare to, brefremstøt under siste istiden. 

Hele uken har vi vært travelt opptatt med planlegging og forberedelser. Det er ganske mye mat som må handles før alle er tilfredse og mener at nå er det nok.

image142

Vi kommer nok ikke til å sulte. På bildet sorterer Becky og Maria vår utvalgte boksemat og sjekker at det er nok, også om vi blir værende lenger i tilfelle av dårlig vær.

image143

Er det virkelig nødvendig med åtte ekstra tallerkener? Kjøkkenkassen blir sortert og pakket med bare det vi egentlig trenger.  

De siste dagene har temperaturen krøpet nærmere null og tung tåke har hengt over Longyearbyen. Når tåken og regnskyene letter litt ser vi at det nå er snø halvveis nede i fjellsiden. Utsikten mot det kalde og triste været gjør at ennå et par sjokoladeplater kommer i proviantkassene.  

Nå er alt endelig klart. Kasser med proviant, kjøkkensaker, feltutrustning, spader, hakker og rifler står linet opp langs veggene i kontoret. Alt er sortert og gjennomgått og krysset av på uendelige mengder av lister og post-it lapper.

image144

Det blir en del kasser etterhvert. Lena med enda en ferdigpakket kasse.

I morgen tidlig går turen med båt til Billefjorden, og om vi er heldige med været, rekker vi kanskje både å sette opp leiren og begynne å jobbe på første dagen.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5506059