Kapp Ekholm

Blogg 4 av Maria Jensen

image209

Den siste dagen på Kapp Ekholm får vi besøk. Ikke færre enn tolv ivrige studenter fra UNIS ankommer om morgenen og skal være en del av vårt feltlag for dagen. Studentene følger alle kurset  "The Quaternary geology of Svalbard" på UNIS og har vert på tokt til andre kvartærgeologiske lokaliteter på Svalbard med Anne og Maria tidligere på sæsongen. Kapp Ekholm er siste feltekskursjon før det går løs med flere forelæsninger, oppgaver og eget feltarbeid hjemme i Longyearbyen.

image210

 Studentene får være en del av den autentiske feltopplevelsen. Ikke bare får de møte en gjeng med passe trøtte og skitne geologer. De får også være med på å gjøre nye oppdagelser. Faktisk er det mye vi ennå ikke har forstått før studentene ankommer og der er deler av snittet vi ennå ikke har hatt tid til å grave rent, så der er nok å gjøre for alle. Alle graver for harde livet, noen med mer held enn andre. De vi hadde satt på oppgaven å følge en stor deformasjonsstruktur kjente sig kanskje litt snytt da den viste sig bare å bli mer og mer komplisert som dagen gikk. De som hadde fått som oppgave å kartlegge og beskrive et av de snitt vi hadde hatt dårlig tid til fant til gjengjeld helt nye enheter som gjorde at vi plutselig forsto mye mer av historien. Sånn er det også i felt. Man vet aldri helt hva man får og hvor i snittet det mest spennende kommer til å være gjemt. Uansett ser seksten par øyer bedre enn fire og vi har kommet et stort sprang videre på den ene dagen. Forhåpentlig har noen av studentene også fått smak på mer og kanskje noen av dem kommer å dra med noen av oss i felt senere som studenter eller assistenter.

image212

 Etter en lang dag med mange nye resultater sender vi studentene av gårde til deres leir i Petuniabukta. Det blir sent før vi får samlet inn de siste data, tatt de siste bilder og prøver og vandrer hjemad for å pakke ned leiren.

image213

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5516715