Pakket og (snart) klart

gudmundblogg
Gudmund Løvø
SciencePub

Feltarbeiderne i SciencePub fyller aluminiumskasser og pakksekker denne uka. I den trange gangen til Laget for løsmasser og klimautvikling ved Norges geologiske undersøkelse (NGU), svetter forskerne over pakklister, spader, fjellstøvler, prøveposer og myggmiddel. Mandag går turen til Russland, og til et fem uker langt opphold langs elva Dvina sør for Arkhangelsk.

bloggpakking1
Maria Jensen og Astrid Lyså pakker foran årets feltsesong.

bloggpakking2
Astrid Lyså, Maria Jensen og Eiliv Larsen gjør seg klar. I tillegg stiller NGU med den nyansatte franskmannen Aurelien van Welden, som fortsatt befinner seg i hjemlandet. Geologistudent Hilde Krogh slutter seg til teamet fra Tromsø.

NGU stiller med fire forskere og får med seg tre kolleger fra St. Petersburg og en student fra Tromsø i perioder av feltarbeidet. I tillegg satser SciencePub også denne feltsesongen stort på formidling. Skolelevene Liv Sofie U. Hallaråker og Ingrid A. Eidsvaag fra Bergen vant i vinter den store klimakonkurransen som vi utlyste i forbindelse med Det internasjonale polaråret. I ti dager får de to 16-åringene nå være med på ekspedisjonen til Nordvest-Russland.
 
Samtidig har en av studentene på journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo, Susanne Lund Johansen, fått stipendmidler til å delta i de samme ti dagene. 

Samarbeidet med Høgskolen i Oslo bærer frukter; to studenter lager nå sin bachelor-oppgave knyttet til SciencePub, mens to andre skal på maringeologisk tokt i sommer og ytterligere en student skal delta på arkeologisk feltarbeid på Finnmarksvidda i august. Disse får du forhåpentlig møte på bloggen utover i feltsesongen.

Men først nå altså; SciencePub i Østerled. Følg med oss videre!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5896843