Velkommen til Hertzen!

gudmundblogg
Gudmund Løvø
SciencePub

blogg3juninett
Foran det store kartet over Russland får Ingrid (t.v.) og Liv Sofie lære mye om Hertzen-universitetet, om geologisk feltarbeid og om de mange flinke studentene som går her. Professor Dimitry Subetto forklarer.
  
De fikk en god velkomst, jentene fra videregående skoler Bergen, da de besøkte Herzen state pedagogical university of Russia i går formiddag. Herzen er NGUs russiske samarbeidspartner i SciencePub-prosjektet. I går ble vi servert både te og søte kaker på instituttledelsens kontor i St. Petersburg.

- Velkommen som studenter hos oss en dag, lokket instituttstyrer Evgeny M. Nesterov da han hilste på Liv Sofie H. Utvær og Ingrid A. Eidsvaag. Hertzen har 3000 studenter, nær fire hundre av dem går på ett av de fire instituttene under geografisk avdeling. Men Liv Sofie og Ingrid går foreløpig bare i første klasse på henholdsvis Fyllingsdalen videregående skole og Bergen Katedralskole.

Hertzen tilbyr sine studenter en fireårig bachelorutdanning, en toårig mastergrad pluss doktorgradsutdanning. De fleste som blir uteksaminert her, blir lærere i geografi eller geologi på et eller annet nivå.

- I sommer drar vi blant annet med en gruppe studenter til feltarbeid ved Balkalsjøen. Turen tar fire dager med tog én veg - og studentene gleder seg veldig, sier professor Dimitry Subetto smilende. Han deltar aktivt i SciencePub-prosjektet sammen med en av sine doktorgradsstudenter, og skal først på feltarbeid ved Dvina i Arkhangelsk-regionen.

På Hertzen i går benyttet journalistsstudent Susanne Lund Johansen ved Høgskolen i Oslo samtidig anledningen til å intervjue nettopp Dimitry Subetto, både om geologisk feltarbeid, om innsjøsedimenter og om fortidens klimaendringer. Hertzen-forskeren blir dermed en av kildene Susanne skal bruke i sin eksamensreportasje om klima og miljø i år.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5910914