Kongsfjorden: - Har du husket??? Pakking, pakking og pakking.

blogbildumb
Hilsen fra Jon, Heidi, Mona og Helena.


Har du husket å ta med alt når du skal på tur i helga? Dette har du sikkert spurt deg selv en fredag kveld eller lørdag morgen. Men hva når turen ikke varer en helg, heller ikke en uke eller måned, men nesten to måneder ? Er du da sikker på at du har husket alt?

uke24helena pakker
Helena pakker rør for å samle inn dateringsprøver, og innimellom er det masse plass for suppeposer.


Forskerne fra UMB (Universitetet for miljø- og biovitenskap, Ås)  har stått på hodet de siste dagene. Slik som våre kolleger i Trondheim gjorde et par uker tidligere. Som vanlig kommer innspurten som julekvelden på kjerringa. I kassene er både rent tøy, prøverør, plastposer, bormaskin og spader. Og litt suppeposer, satellitt-telefoner og solcellepaneler. Og årets luksus: en campingstol til hver. Godt å ha når en skal sette seg ned etter 10-12 timers fysisk arbeid.

uke24mona og liste
-Sa du 40 rør? Det stå 50 på lista mi!
 

Nor-Cargo har vært innom med lastebilen sin, og stillheten har senket seg. Heidi gyver løs på de siste faglige forberedelsene.


- Hei, se på dette profilet, sier hun og lar den lange papirrullen rulle seg fra kontoret og ut i gangen.  Skal vi ikke heller konsentrere oss om den vestlige delen i år? Her er det en mye mer spennende lagdeling enn vi har lagt merke til tidligere. Det kan være samme lag som Helena undersøker på andre siden av fjorden.

Pakkelister og utstyr er glemt. Nå er det ikke lenge igjen før geologien er i fokus igjen. Da krysser vi bare fingrene og håper på at snøen har gått, og at alt vi har pakket står på kaia i Ny Ålesund når vi ankommer 3. juli??  Fra NILU's kamera på toppen av Zeppelifjellet kan vi se at våren er i anmarsj i Ny Ålesund også.

Neste uke: Dette skal vi undersøke i sommer.

uke24jordbr

Ute er det +26C, og alle drømmer og de første Frogn-jordbærene som nå selges.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5931328