Tannverk og flåttbitt


forfattereny
Maria, Astrid og Eiliv
SciencePub i Russland

Vi er tilbake hos våre russiske fiskeoppsynsmenn på elva Vaga i Smotrakovskaya i nordvest-Russland. Vi møtte våre gamle venner i middelalderbyen Shenkursk og - som i fjor - stilte de sin gode motorbåt til disposisjon for oss geologer.

blogg2
FISKEOPPSYN: Denis, Maria, Eiliv og Astrid tilbake hos fiskeoppsynet i Shenkursk.

Nå har også Denis Kuznetsov fra St. Petersburg sluttet seg til laget, mens Dimitry har reist hjem til semesteravslutning ved Hertzen-universitetet. Samtidig har vi splittet gruppen, vår nye kollega Eurelien van Welden leder feltarbeidet i Tolokonka sammen med studentene Valerij og Hilde - mens vi altså har reist noen titall nye mil nordvestover.

blogg6alexij
TRUBADURIX: Feltassistent Alexij og sjåfør Evgeniy har vært redusert noen dager etter tannverk og flåttbitt.

Ikke alt har gått helt på skinner de siste dagene. Vår gode feltassistent Alexij fikk tannverk og måtte til tannlegen i Kotlas. Her trakk han en tann og fryktet at mange hardt opptjente rubler ville gå med til tannlegeutgifter. Men den bekymringen ble gjort til skamme: I god russisk tradisjon er det gratis å være gjest - og Alexij fra St. Petersburg var gjest i Kotlas. Dermed var behandlingen gratis - og nå er han i gang med både å synge, spille gitar og lage mat igjen... 

Vår solide sjåfør Evgeniy har pådratt seg et bitt av russisk skogflått. Det er ikke noe å spøke med, men han medisineres nå fra vår medbrakte førstehjelpskoffert - og alt ser ut til å gå bra. Eiliv på sin side trodde også han var blitt bitt, men nærmere undersøkelser hos en lege i Kotlas, viste at det ikke var skogflått som hadde angrepet huden. Heldigvis!

blogg6maria
I SKJÆRINGEN: Maria har nå reist fra Tolokonka til Smotrakovskaya.

blogg6hilde
HOLDER STAND: Hilde fra Tromsø holder stand ved Dvina. 

blogg6tolokonka
ARBEIDSSTED: Elveskjæringn ved Dvina er fire kilometer lang.

blogg6russerne
GODE HJELPERE: To lokale sjåfører har ledet Dimitry og Valerji (i midten) fram til elvebredden på smale og egentlig uframkommelige stier og skogsveger.

blogg6 i bt
FRA RUSSLAND TIL SØR-AFRIKA: Liv Sofie og Ingrid har reist hjem og er nå på veg til en ungdomskonferanse i Sør-Afrika. I Cape Town skal de to bergensjentene holde foredrag om miljøutfordringer i Afrika!

blogg6valerij
JEG FANT, JEG FANT: Valerij fant et leggbein fra et stort dyr
i skjæringen i Tolokonka. Kan det være fra en mammut? Det
er også tidligere funnet beinrester fra mammut i dette området.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5952620