Kongsfjorden: Hilsen fra Longyearbyen

blogbildumb
Hilsen fra Helena, Heidi og Mona


Vi har nå vært et døgn i Longyearbyen og allerede rukket mye: vi har spist god mat, svømt i havet og snakket med "lokale SciencePub'ere". Gårsdagen brukte vi på å shoppe de siste vesentlige tingene som gradestokk (termometer för svenska läsare!), luer, ekstra varm stillongs (sv. långkalsonger) og å hente en ny rifle. I butikken traff vi Maria Jensen, en kollega fra en annen del av SciencePub, og i kveld venter en felles middag på Kroa.
 
p1230139sm
Overraskende prosjektmøte i butikken: Heidi, Maria og Mona.

I dag har vi vært på sikkerhetskurs med bland annet skyting og svømming i havet med overlevelsesdrakt. Det gikk greit, foruten om at det var hull i Gustafs drakt så han ble helt våt - ikke så bra. Vi håper at Gustaf, hans tøy og utstyr tørker til i morgen da vi drar videre til Ny Ålesund.


imgp5556sm
SciencePub-gruppen trener for OL: Synkronsvømming i Adventfjorden.

Det var helt skydekket i går når vi landet og vi ble møtt av lett regn og kjølig vind, men nå skinner solen så vi håper på at været holder seg fint fremover. Det har jo Heidi lovet!

p1230125sm
Det første vi så av Svalbard fra flyet. Kanskje var det sånn det så ut under siste istid da bare noen få, høye topper (nunatakker) nådde over isoverflaten. 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5984811