Kongsfjorden: Og i morgen blir det sol?

blogbildumb

Hilsen fra Helena, Heidi og Mona

Været er viktig, ikke minst på Svalbard. Det har skiftet fort, og det har vi merket.

 

Torsdag kom vi ut i felt og vi etablerte to leire. Helena og Lars Martin vest på Brøggerhalvøya, mens Heidi, Mona og Gustaf la seg på Kongsfjordhallet på nordsiden av Kongsfjorden. Starten skjedde med lavt skydekke, vind og regn. Det ble en lang dag, og først 02:30 kunne vi krype i soveposene.

 

Neste morgen, det magiske Svalbard: Vi våknet til en varm solrik og vindstille dag og gikk en rekognoseringstur for å finne steder å arbeide. En fantastisk dag! Vi fikk se både hval og en hvalross.

 

Skifte igjen. I dag har det vært skyet med kraftig vind. Svinkaldt å sitte stille og beskrive sedimentene. Ingen storslagne funn heller. Helena og Lars Marin påvist en gammel begravet terrengoverflate og et mystisk svart diamikton som det arbeides videre med. Heidi, Mona og Gustaf har undersøkt en kanalform for å finne hva slags tidligere naturmiljø den viser oss.

 

I morgen fortsetter vi, men med hvilket vær? Og mandag, har vinden gitt seg slik at Jon kan komme seg ut til Helenas leir med båt fra Ny Ålesund? Slik går tankene om kvelden i primus-susen fra kjøkkenteltet.

uke27svalbardcompressed
Været i morgen? Slik er drømmen ......


Kommentarer:
Postet av: Mattias Adolfsson

Vilket fantastiskt landskap det verkar vara. Men jag vet inte....tjocka jackor i juli....hmmm....nej det blir nog shorts imorgon också. Speciellt nu när man har semester. Ha det bra och förfrys nu inget.// Mattias Ps. Mamma tackar för kortet från Gullholmen.

07.07.2008 @ 22:42

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5993836