Kongsfjorden: Fjernstein, nærstein og steinbit

Hilsen fra Helena, Heidi, Mona og Jon

Mandag kvell: Nå sitter Helena, Heidi og Lars Martin i Geopol-hytta på Kvadehuksletta og nyter luksusen av å ha fire vegger, tak og en ovn. Etter middagen (denne gangen disket Drytech opp med steinbitgryte med dillmarinerte reker) har vi talt og analysert stein. Vi har tatt steinprøver fra forskjellige lag av gamle elv- og strandavsetninger og vil se om bergartsfordelning og steinenes form kan vise noe om transportveiene.

De siste resultaten kl. 22.41 viser på at det er mye lokalt materiale, fremfor alt kalkstein, men vi har også funnet noe gneis som vi vet må komme langt inifra Kongsfjorden.

På andre siden fjorden leter Jon, Mona og Gustaf etter stein - tro det eller ej - og rapporterne sier at de har funnet langveis transportert blokker op til flere hundre meter over havet, noe som vi geologer finner svært fascinerende for da må det har vært is der.

Imorgen fortsetter jakten på stein og daterbart materiale ved Kongsfjorden. Vi håper på sol så at vi kan kaste den ene stilongsen i alle fall.

PS. Vi fant til sist noe at datere ved Stuphallet! I to snitt fanns stilig grønn sand og fine skjell i leire.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6039554