Kongsfjorden: På kurs med SciencePub

blogbildumb
Hilsen fra Helena, Heidi, Jon og Mona


Vi kom til Longyearbyen litt seinere på torsdagen da tåken lettede der. Mona og Lars Martin tog nattflyet hjem; det var flaks at de ikke var booket på ettermiddagsflyet, da det dro før vi landet på Longyearbyens flyplass. Nå hadde vi tid til å ordne litt og også spise en god middag som avslutning på første del av feltarbeidet. En riktig kjøttbit ble det som omveksling til lettygget drytech.


Nå begynner den andre del av sommerens Svalbardsarbeid. Heidi, Jon og Helena deltar i et kvartærgeologisk UNIS-kurs som under en skipsbasert ekskursjon besøker flere lokaliteter hovedsaklig kring Kongsfjorden, bland annet Kongsfjordhallet og Kvadehuksletta. Studentene på kurset tar en aktiv del i pågående forskning og vil bidra til SciencePub-prosjektet med sine undersøkelser og med sine forskjellige bakgrunner og kunnskaper. Vi håper på gode diskusjoner og mange nye ideer under kursets gang. Under tiden blir Gustaf igjen i Longyearbyen og arbeider med sitt bachelor-prosjekt.


jonforeleser
Jon forteller studentene om SciencePub-prosjektet som de vil bidra til under kurset.

Det har vært deilig med noen dager i sivilisasjonen; vi har boet i riktige hus, sovet i riktige senger, dusjet i varmt vann og vasket tøy. I morgen bytter vi miljø igjen da vi går om bord på "Stockholm" for en ukes geologisk cruise langs vestkysten av Svalbard.


stockholm

"Stockholm" av Göteborg, vores hjem den kommende uken.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6047443