Kongsfjorden: Utfordringer blant raviner og edamerstein

blogbildumb
Hilsen fra Helena, Heidi og Gustaf


Tidlig i morgen er det slutt på bylivet da vi drar videre til Ny Ålesund og en ny periode med feltarbeid. Hvis alt går som det skal spiser vi middag i kjøkkenteltet på Kongsfjordhallet i morgen kveld og vi håper på tre ukers godt feltarbeid uten avbrudd i form av dårlig vær eller isbjørn.


Mens han var i Longyearbyen har Gustaf bearbeidet og oppdatert sitt geomorfologiske kart over Kongsfjordhallet basert på de observasjoner som gjorts under feltarbeidet. Vi vil bruke den nye versjonen under den siste delen av feltarbeidet bland annet for å se mer i detalj på ravinene som skjærer igjennom området. Kan dagens avsetninger i ravinene hjelpe oss at forstå hvordan de grove sedimentene i snitten dannedes?


geokarta
Gustafs flotte geomorfologiske kart over Kongsfjordhallet.


Vi vil også se nærmere på det sandige, usorterte laget i den øvre delen av snitten. Kan det være en morene? Hvis det er en morene har det stor betydning for tolkningen av glasiasjonshistorien i området. Men vi må da kunne bevise at det virkelig er en glasial avsetning og ikke noe annet, for eksempel jordflytning eller andre massrørelsesedimenter. Det blir en av de største utfordringene under de kommende ukene.


edamer
Er avhøvlete "edamerblokk" en indikasjon på glasiasjon?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6074094