Arkeologer og geologer sammen i felt

Allerede siste år ble vi klar på at vi trengte mer presise opplysninger om israndslinjer, havnivåforandringer og deltaforskyvinger i vårt kvartærgeologisk komplekse område.

Derfor har vi i fineste SciencePub samarbeidsånd fått hjelp av geologene Lars Olsen og Harald Sveian fra NGU. Lars har tidligere jobbet med primær kvartærgeologisk kartlegging i både Tana/Varanger området og i indre Finnmark.

De er kjempehyggelige karer å være på lag med  og tøffe, myreflittige, feltfolk er de også - lunsj før kl. 16 synes å være i tidligste laget!!

Jo-da, vi har funnet tonen og sitter ofte og snakker om landskapets og fortidens mysterier og ser på kart til langt ut på kvelden og får et par dråper konjak til.


hp serie 3 131 (1000x665)

Her ser vi bakerst Lars og Harald og i front Ingunn og Linnea på Lahpoluokoaivi.

Foruten deres eget opplegg har de hjulpet oss med å løse strandlinjeproblematikken ved Løkvika og bidratt med å få klarhet over israndslinjer og havnivåforandringer på det vestlige Tanaeidet. Det er bl.a. p.g.a. dette arbeidet at vi nå har fått en datering på terrassen hvor Lahpoluokoaivi ligger (se siste nummer).
hp serie 3 139 (1000x665)

Her ser vi Lars og Harald undervise i sedimenteringsforholdene tett ved utløpet av Korselva i Tanaelva.

Akkurat nå er de på tur med Jan Ingolf for å se på de fortidige gjennomstrømmingsforhold ved vannskillet midt på eidet ved Gerresborri, men da de enda ikke er kommet tilbake (kl. 22) venter vi i spenning på både dem og resultatene.

Hans Peter

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6086616