Kongsfjorden: Mr X - er det en morene eller hva?

blogbildumb
Hilsen fra Helena, Heidi og Gustaf


Vi har hatt en uke med regn hver dag. Vi har kunnet arbeide enda men alt hadde vært litt lettere både praktiskt og mentalt hvis det hadde vært pent vær. Etter en natt med øsregn ble vi derfor glade over at våkne til en kjølig men klar morgen. Det var hvitt på fjellen runt vores leir men solen var framme!


sne
Sne på fjellen ved Kongsfjordhallet.


Vi har jobbet i snitten og prøvetatt for OSL-datering.Vi har funnet en del sand at datere men det finnes ikke mye godt OSL-materiale på Kongsfjordhallet! Dessverre. Det er bare litt sand, det meste er grus og stein som er for grovt at bruke til datering. Men vi har lykkets å finne sand over og under de mest interessante lagen slik at vi kan få maksimum og minimumsaldre på for eksempel Mr X.


Mr X - som vi kaller det lag som kanskje er en morene - har gitt oss litt hovedpine de siste dagene. Hva er det egentlig? Det finnes en del indikasjoner på at det kan være en glasial avlagring men de er ikke helt stærke. Vi finner laget langs flere hundre meter av snitten men det varierer en del hvordan det ser ut. Vi har også hatt lange diskusjoner om hvordan det vi ser i snitten henger sammen med hva vi finner på overflaten og som Gustaf har kartlagt.


regn
Ikke helt enkelt at ta notater i regn!


Liksom SciencePub-arkeologene på Løkvik hadde vi besøk av en nysgjerrig rev, den kom opp til oss i snitten - den var vel interessert i geologi ... Ellers har vi ikke hatt noen særlige flora- eller faunaopplevelser siste uken. Det merks at høsten er på gang: viern har fått gule blader, gjessen samles for å fly til syden, det har blitt koldere, og så videre.


rev
Nysgjerrig rev på besøk!


På kveldene har vi fått gjort en del jobb, for eksempel vaske og analysere steinprøver, diskutere geologiske problemer med mer men vi har også tatt oss fri innimellom. Forrige kvelden hadde vi "bilprøvning": smaker de rosa bilene annerledes enn de grøne og de hvite?


biler
Smaker de rosa bilene annerledes enn de grøne og de hvite?


Idag var det Helenas siste dag i felt og imorgen drar hun videre til Longyearbyen - hvis været er godt nok for flyet. Heidi og Gustaf er igjen på Kongsfjordhallet og ska arbeide videre med snitten og forhåpentlig løse gåten med Mr X.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6097412