Hilsen fra Roald Amundsens Institutt

blogbildumb

På Kvadehuksletta står det en Moelvenbrakke type "hus på hjul" - nå uten hjul, som eies av velferden i Ny-Ålesund. Det er ca 3 km til havet i 3 retninger og omtrent like langt til fjellene den fjerde retningen. Kvadehuksletta kan få selv Danmark til å se kupert ut. På lokalspråket heter hytta Geopol men over døren henger et skilt med det med formelle navnet: Roald Amundsens Institutt. 

p1230854mini
Roald Amundsens Institutt

Dagene på Kvadehuksletta ble det gravd flittig for å finne daterbare sedimenter. Vi hakket og slo oss gjennom tett siltinfiltrasjon og fikk god trim. Men vi fant sand!!! Det var bare litt mye grus og stein i den... Men med iherdig innsats (se bildet) klarte vi å få inn et stålrør! Det skal sies at røret var bøyd, flere slagvåpen utprøvd, svetten rant og at vi vurderte å gi opp flere ganger innen det var fullt, men det gikk til slutt! Vi fant sand i et hull til også, men så var det slutt... 7 hull senere var tålmodigheten over og vi sa oss fornøyde med det vi hadde.


p8200518 mini
Iherdig banking i alternativ arbeidsstilling for å få en OSL-prøve i sandig grus.

Feltsesongen ble avsluttet med en vandring langs kongsfjorden. Vi gikk fra Geopol, krysset Kvadehuksletta mot NØ, gikk langs stuphallet hvor Helena og Lars Martin har jobbet i sommer og hvor vi hadde utsikt til vår arbeidsplass i sommer: Kongsfjordhallet (bildet). Vi nådde Ny-Ålesund i det ettermiddagssolen tittet frem og badet hele Kongsfjorden i sollys. Her ble det tid for en laaaang etterlengtet dusj og en bedre middag!

p8230613mini
Kongsfjordhallet sett fra Stuphallet (tatt fra sørsiden av Kongsfjorden)

Nå går turen hjem!
Gustaf og Heidi

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6146830