Skrivesperre!

blogbildhelena
Hilsen Helena


Jon stakk nettopp in hodet i mitt rom og sa:

- Nå ser du akkurat ut som det sitatet du sendte meg i dag morges.


Jo, takk, tenkte jeg, dessverre. Sitatet jeg sendte var av den svenske forfatteren Bodil Malmsten og lød slik: "Jag kommer ingenvart, inte så mycket som en mening att förstöra får jag ihop, skriver jag ett ord blir det ordet sittande, stående, liggande som en bromskloss mot nästa ord, ett ord i vägen för nästa ord." Jeg syntes det var et godt sitat når jeg leste det forste gang og akkurat nå beskriver det min situasjon på en veldig god måte.


Jeg har begynt å skrive på en vitenskaplig artikkel om to av våre lokaler på nordvestre Svalbard. Målet er å presentere våre data og med utgangspunkt i dem fortelle hvordan og hvornår miljøen har endret seg på plassen gjennom de to siste istidene. Men det er så mye data og hvordan skal jeg presentere det slik at noen annen vil lese artikkeln og også skjønne hva jeg vil si?


Nå er det jo heldigvis ikke bare meg som skal bidra til den her artikkeln og idag har Heidi, Jon og jeg hatt et møte der vi har diskutert opplegg, ideer og spørsmål: Skal diskusjonen om dateringsmetodene havne her eller i den andre artikkeln som også er på gang? Begynner vi stratigrafisk med enheter eller sedimentologisk med facies? Hvordan kombinerer vi disse best? Jeg hadde satt opp en masse små lapper med stikkord til artikkeln på veggen min og vi prøvde å arrangere dem i en logisk rekke.

skrivbord
Mitt skrivebord og "disposisjonsveggen".


- Har du lest den her artikkeln? sporte Jon og viste til en av sine artikkler. Det her opplegget med faciesbeskrivelse og tolkning først følgt av kernebeskrivelse kan kanskje fungere her også.

- Jeg syns du kan kombinere georadarbeskrivelsene med de litologiske beskrivelsene. De berør jo de samme tingene allikvel, påpekte Heidi.


Og det har hun jo rett i. Jeg fikk en del gode innspill på møtet, lappene på veggen ble flyttet litt og nå har jeg også tatt fram en ny bunke artikkler og bøker for å få enn mer ideer. Kanskje gamle Reading (kursbok i sedimentologi) har noe å by på? Det blir kanskje ikke noe mer skrivet idag men forhåpentlig går prosessene igang på hjernekontoret mitt så jeg har noen lysende ideer til imorgen!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6781141