Georadaroppdagelser og God Jul!

Å tolke georadarprofiler er litt som å se på bilder med abstrakte prikkmønster der man skal se 3D-mønster eller tekst. Først ser man ingenting, siden ser man ingenting og plutselig så ser man mye! Da vi satt i går med georadarprofilene fra Site 15 på Brøggerhalvøya og sammenlignede dem med sedimentbeskrivelsene fra snittet oppdaget vi at det som vi i sedimentene så som en enhet i følge georadaren faktisk er to enheter. Det er grove sedimenter som var vanskelig å arbeide med i snitt da de stadig bare raste ned så vi kan ha oversett en diffus grense i felt. Nå skal vi se nærmere på steinprøver og andre målinger for å se om vi kan finne ut noe mer om de to enhetene og bekrefte at de faktisk finnes.

 georadar
Del av georadarprofil fra Site 15 på Brøggerhalvøya, Svalbard. Hvor mange grenser og enheter kan du se her?(Enn har vi ikke noe riktig sikker svar)

Men det er jo snart jul og det blir stille og rolig her på instituttet da mange tar ferie noen dager. Men deretter er vi straks tilbake med ny energi og mange nye ideer!

God Jul og Godt Nytt År!
Vi høres igjen neste år.

Hilsen
Helena & Heidi

julhjerte
 Polarinspirert julepyntKommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6846156