Nytt fra Kongsfjoren - pr satelitt-telefon

-          Midt i middagen, lam mulligatawny selvsagt.  Kontant svar fra Heidi da Jon ringte dem opp på satellitt-telefonen i går kveld.

p7170304
Strandvollen på Tønsneset der Helena, Heidi og Jonas ligger i leir nå. Vi tror den store vollen dannes fordi havnivået stiger på vestkysten av Svalbard.  Denne hypotesen testes av SciencePub-gjengen nå, og svaret får du på bloggen i løpet av høsten.
 
-          Vi sitter i teltet på Tønsneset, Helena, Jonas og jeg.  Arbeidet går fint. Prøvetakeren til Helena virker bra, vi har vært ute med båt og tatt gode prøver fra fjordbunnen. Og så har vi gravd i strandvollen her på Tønsneset, den som Jonas skal skrive bachelor-oppgave om. Og vet du hva?  Vi fant et jordprofil under den! Akkurat slik jeg forutså etter å ha kjørt georadar over vollen for to år siden. Moro, hva?
-          De neste dagene skal vi bort i kystsnittene og undersøke dette hersens "Mr. X-laget". De første gravingene våre viser at det endrer seg en del sidelengs. Vi reiser ikke herfra før vi forstår hvordan det er dannet!
-          Og forresten, det kom en stor bamse ruslende forbi på strandvollen. Han kikka på oss, hoppa på havet og la på svøm. Greiest slik. Snakkes seinere, mulligatawnyen blir kald.

...kveldsprat formidlet av Jon

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/10625340