Reisesyketabletter...

... ull-undertøy (lånt fra samboer), ullsokker (julegave), fersk ingefær (mot oppkast), fjellsko (lånt fra mor), vindtett jakke (igjen lånt fra samboer). 

Dette er min "hva du absolutt må ta med på tokt med FF Jan Mayen" liste. Jeg er, som dere kanskje allerede aner, en asfaltgjenger. Jeg eier ingen fornuftige klær, liker egentlig ingen fornuftige sko, og har et par heller ustødige sjøbein.
 

Så man kan kanskje tenke seg at jeg var det siste mennesket en ville vurdert å ta med på en femdagers maringeologisk tokt. Og jeg må si meg enig i at lange dager på åpent hav inngir en del frykt for hva som vil skje med fordøyelsessystemet mitt. I tillegg måtte det bli slik at nyhetsbildet i disse dager er fullt av båter som kantrer, velter, lekker og tar fyr. Det å være langt borte fra legevakten uten mobildekning og slettes ingen trådløs nett føles litt farlig.

Og hvordan vil det være å ikke være tilgjengelig hele tiden? Ingen e-poster som tikker inn, ingen streker over det lille mastsymbolet på mobilskjermen, ingen bruk for handsfree.

Men jeg må si at jeg gleder meg vanvittig! Jeg ser frem til å komme meg ut av den vante boksen og se litt rundt på verden. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det som skjer ombord vil være en utrolig viktig viten å formidle. Og jeg mistenker at horisonten hele veien til Svalbard vil være en utømmelig kilde til beundring og refleksjon.

Dere får alle sammen lov å bli med. Jeg har nettopp fått meg et nytt leketøy: et splitter nytt Nikon speilrefleks-kamera! Forhåpentligvis får jeg oppdatert bloggen underveis med flotte bilder. Hvis ikke får dere lese en skipsdagbok når jeg atter får solid grunn under føttene.

Hilsen

Maja

SciencePub åpner blogg


Velkommen til SciencePubs blogg! Her skal vi gi alle som stikker innom SciencePub små og store glimt inn i forskernes og formidlernes arbeid i dette store polarårprosjektet. Målet med bloggen er å dekke den hverdagslige gangen i vårt forskningsprosjekt, å løfte vekk sløret som dekker den lange vegen fra forskningsmidler blir gitt til forskningsresultatene foreligger.Vi åpner bloggen denne uka. Det første maringeologiske toktet i SciencePub går fra Tromsø til Svalbard 26. april til 1. mai. Her får vi møte journalist Maja Sojtaric ved kommunikasjonavdelingen ved Universitetet i Tromsø. Hun deltar på toktet og rapporterer om det som skjer på forskningsfartøyet Jan Mayen. Her er det  både forskere og mannskap, journalister og lærere om bord. Kast loss og følg med!

232655-1
Bildet viser vår prosjektleder Eiliv Larsen og interesserte unger på Rådhusplassen i Oslo under åpningen av Polaråret 1. mars i år.  


Velkommen til min blogg!